8.jpg

povijest

Osnivanje

Vargon d.o.o. obiteljska je tvrtka osnovana 7. siječnja 1990. na temeljima kovinotokarskog obrta Stjepana Brašnića, a počeci joj datiraju od 20. ožujka 1973. godine. Mala radionička proizvodnja u početku je bila usmjerena na obradu metala kojim se bavila do 1992. godine. Od te godine Vargon d.o.o. započinje s novim programima, odnosno počinje se baviti proizvodnjom plastičnih cijevi za dovod i odvod vode.

Novi programi

Uvođenje novih programa zahtijeva proširenje proizvodnih kapaciteta tako da tvrtka 23. prosinca 1994. seli na novu lokaciju na Martinkovac gdje se proizvodnja odvija na površini od približno 6.000 m² otvorenog i 3.200 m² zatvorenog prostora.

Razvoj

Daljnji razvoj tvrtke Vargon d.o.o. i sve veća potražnja za našim proizvodima ponovo su doveli do problema premalog proizvodnog prostora i zato tvrtka 1. svibnja 2003. seli na današnju lokaciju u Industrijsku zonu Kukuljanovo iznad Rijeke. Današnjih 57.000 m² prostora, od toga 12.000 m² zatvorenog, služe za proizvodnju cijevi za kućnu kanalizaciju, kućni vodovod te ulični dovod i odvod vode.

Sadašnjost

U posljednjih nekoliko godina tvrtka Vargon d.o.o. iz godine u godinu ostvaruje sve bolje poslovne rezultate, što dokazuju i brojne nagrade koje je tvrtka dobila proteklih godina.