8.jpg

trenutni-kapaciteti

Lokacije

Proizvodnja i uprava 

Danas Vargon d.o.o. posluje na tri lokacije i zapošljava 230 radnika. Matični dio tvrtke (proizvodni pogoni i uprava) smješten je u Industrijskoj zoni Kukuljanovo gdje djeluje na površini od 57.000 m², od čega približno 12.000 m² zatvorenog prostora.

Distributivni centri 

Zbog efikasnije distribucije svojih proizvoda, Vargon d.o.o. ima distributivne centre u Zagrebu i Osijeku.

Prodajni centar

Sve za vodu grijanje i hlađenje - izložbeno/prodajni salon u Rijeci upotpunjuje ponudu materijala, uređaja, namještaja, galanterije... za potrebe vaših kupaona i kuhinja.

Vargon u drugim državama

Bosna i Hercegovina

Zastupništvo u Bosni i Hercegovini nalazi se u Brčkom.

Srbija

Zastupništvo u Srbiji nalazi se u Beogradu.

Proizvodnja

Proizvodnja se dijeli na 3 pogona: brizganje, ekstruzija i proizvodnja revizijskih okana.

Brizganje

Pogon brizganja sačinjava 25 brizgalica na kojima se proizvodi preko 300 različitih spojnih dijelova za Vargokal, Vargoterm i Vargokor instalacijske sustave.

Ekstruzija

Pogon ekstruzije uključuje 2 linije za Vargokor i Vargoflex PE dvoslojne korugirane cijevi, 3 linije za Vargokal PP kanalizacijske cijevi, 2 linije za Vargoterm PP-R vodovodne tlačne cijevi i 2 linije za Vargoplen i Vargoplen protect PE cijevi za vodu te zaštitu kablova.

Rotoljev

Pogon proizvodnje revizijskih okana isporučuje svoje proizvode zajedno sa Vargokor rebrastim cijevima. Kombinacija revizijsko okno/slivnik - rebrasta cijev cjelovito rješava problem odvodnje fekalnih i oborinskih voda. Proizvodnja revizijskih okana donekle je nov odjel koji ima 10-tak djelatnika.

Alatnica

Dorada postojećih i izrada novih kalupa za brizganje izvodi se u vlastitoj alatnici uz pomoć brojnih CNC erozimata, CNC glodalica i tokarskih strojeva.

Otprema

Odjel otpreme brine se o efektivnosti distribucije te odrađuje logističke poslove kako bi naši kupci u najkraćem roku dobili tražene proizvode. Jedna od naših brojnih prednosti je što imamo zaposlenog špeditera te što je carinska ispostava udaljena svega dvjestotinjak metara, što uvelike pridonosi brzini i ekonomičnosti kod uvoza i izvoza.

Repromaterijal

Za proizvodnju naših proizvoda koristimo granulate isključivo provjerene kvalitete svjetski poznatih proizvođača.

Sve repromaterijale koje uvozimo testiramo u svom laboratoriju koji se sastoji od kade za ispitivanje PE cijevi za vodu, kade za ispitivanje PP-R vodovodnih tlačnih cijevi, preša za mjerenje obodne krutosti, uređaja za mjerenje vlažnosti i uređaja s padajućim utegom za utvrđivanje čvrstoće cijevi.